Rodbehandling

Der er flere årsager til, at en tand skal rodbehandles. Den hyppigste årsag er meget dybe huller eller behandling af huller i tænderne (caries). En anden årsag kan være, at tanden har været udsat for at såkaldt traume – typisk et slag eller fald. En tand skal også rodbehandles ved kronisk rodbetændelse – også selvom der ikke er smerter fra tanden. Rodbehandling foregår typisk over 2 – 3 besøg på klinikken.

Resultat af en rodbehandling
Resultatet af en rodbehandling afhænger af, hvordan tandens rødder og kanaler er. Hvis betændelsen ikke forsvinder efter første behandling, kan det blive nødvendig at genbehandle. Lykkes det ikke at fjerne betændelsen kan en rodspidsoperation blive nødvendig.

Der er desværre ingen garanti for, at en rodbehandling lykkes. Behandlingssuccesen afhænger af tandens tilstand, diagnose og behandlingsmetode.

Rodbehandlinger lykkes typisk i 80-85% af tilfældene. Prisen afhænger af antallet af rodkanaler. De forreste tænder i munden har oftest en kanal, mens der i kindtænder ofte ses tre til fire kanaler.

Hvad skal du være opmærksom på efter en rodbehandling?
I dagene efter en rodbehandling kan du opleve lette, forbigående smerter i området, hvor rodbehandlingen er blevet lavet. Hvis smerterne er vedvarende eller tiltagende, skal du kontakte din tandlæge. Det kan blive nødvendigt at ordinere antibiotika.

Efter rodbehandlingen
Når tanden er betændelses – og symptomfri lukkes kanalerne med en fyldning og rodfyldningen kontrolleres med et røntgenbillede. Røntgen kontrol anbefales også 1/2 – 1år efter rodbehandling.

En rodbehandlet tand er en svækket tand, og har en forhøjet risiko for at knække. Vi anbefaler derfor ofte en kronebehandling efter en observations tid på 1/2-1 år.
Telefontid og tidsbestilling
Ring på telefon 88 91 12 00
alle dage mellem kl. 8-11 og 13-14
Adresse
Tandklinikken Ågade,
Ågade 6A,
8370 Hadsten
Åbningstider
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
kl. 07.00 – 17.30
kl. 07.00 – 16.00
kl. 07.30 – 17.00
kl. 08.00 – 17.30
kl. 07.00 – 15.00
Torsdage i lige uger holder vi åbent til 20.30