Caries og tandfyldninger

Caries, eller som de fleste siger: huller i tænderne, er en af de mest almindelige tandsygdomme.

Caries skyldes, at bakteriebelægninger på tænderne danner en syre, som opløser mineralet i tænderne. I starten er der ikke noget fysisk hul, men efterhånden som hullet udvikler sig, bliver der større og større, og overfladen på tanden brydes i stykker. Tit mærker man ikke noget til, at der er huller, før hullet er blevet meget stort. Derfor er det ofte din tandlæge eller tandplejer, der opdager hullet i tanden, enten ved den fysiske undersøgelse eller på et røntgenbillede. Symptomer på huller er hyppigt kulde- eller varmefølsomhed, senere kommer mere udtalte smerter.

Hvis du har huller i tænderne skal det behandles. I starten kan de små nye huller behandles med forebyggende behandling. Det kan være, at tandlægen vælger at pensle din tand med fluorlak eller laver en plastforsegling af det begyndende hul. Hvis der kommer brud på overfladen af tanden, er det nødvendigt at få lavet en fyldning i tanden. I dag bruger vi udelukkende tandfarvet plast til at reparere tænder med hul i.  Vi laver dit hul skånsomt og smertefrit, anvender lokalbedøvelse og minimal udboring.

Det kan også være nødvendigt at lave en plastfyldning i tænderne, hvis du har et voldsomt slid på dine tænder, hvis du har revner i tænderne (kaldet infraktioner) eller hvis du har slået tænderne ved et traume. Den plast der bruges i dag, er kosmetisk flot, tandfarvet og med høj glans. Den er slidstærk og har en god holdbarhed. Plast fyldninger laves nemt og kan laves færdig i en besøgsseance.  

Telefontid og tidsbestilling
Ring på telefon 88 91 12 00
alle dage mellem kl. 8-11 og 13-14
Adresse
Tandklinikken Ågade,
Ågade 6A,
8370 Hadsten
Åbningstider
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
kl. 07.00 – 17.30
kl. 07.00 – 16.00
kl. 07.30 – 17.00
kl. 08.00 – 17.30
kl. 07.00 – 15.00
Torsdage i lige uger holder vi åbent til 20.30