Kroner, broer og implantater

Hvis din tand er meget ødelagt af karies, har store fyldninger eller er rodbehandlet, kan det være en god løsning at sætte en krone på tanden.

En krone er en tandformet støbt skal, der limes henover din egen tand, og dermed beskytter den svækkede tand, der er inden under. Denne skal laves i dag typisk i et tandfarvet zirkonium materiale, der er utroligt slidstærkt. Kronen kan også laves i guld eller en blanding af metal med påbrændt keramik.  Inden kronen sættes på tanden, skal tanden beslibes til en kegleform, og der tages et aftryk. Beslibningen foregår smertefrit med lokalbedøvelse. Herefter fremstiller vores dygtige tandteknikere en specialtilpasset krone, der passer til netop din tand og tandsæt. Kronen limes på tandkeglen med en speciel tandlim. I tiden mens man venter på den færdige krone, fremstilles en midlertidig krone i plast, som fungerer kosmetisk og bidfunktionelt i behandlingsperioden.

Særlig de rodbehandlede kindtænder anbefales hurtigt efter rodbehandlingen at få en krone. Det er fordi, risikoen for fraktur af tanden er ret stor på en hårdt belastet kindtand, der bliver sprød efter en rodbehandling. Hvis først din tand knækker, kan det blive vanskeligere eller umuligt at restaurere den.

Man kan også foreslå at lave kroner af kosmetiske hensyn på slidte fortænder, eller på tænder der er blevet misfarvede eller har store grimme fyldninger.  Hvis du har et generaliseret slid på alle tænder pga. syreskader eller tænderskæren, kan biddet reetableres med kroner på flere tænder. Dette er en kompliceret behandling, som vi har god erfaring med.

 

Har du været så uheldig at miste en tand, kan denne erstattes med en bro eller et implantat.

En bro kan være en god løsning for dig, hvis du mangler en eller flere tænder. En bro sidder fastgjort til de tilstødende sunde tænder, typisk 2 eller flere. Broen laves på samme måde som kroner og sættes fast i munden som kroner. En bro kan give dig et naturligt udseende smil og genoprette evnen til at tygge og tale korrekt. Det er en hurtig og enkel løsning på erstatning af manglende tænder, og behandlingen udføres i Tandklinikken Ågade af vores dygtige tandlæger på 2 eller 3 besøg.                   

            

Implantatbehandling er en anden avanceret og effektiv løsning til at erstatte mistede tænder.

Det indebærer indsættelse af en kunstig tandrod (et implantat, eller en fixtur) i kæbeknoglen, som så fungerer som et fundament for en tandkrone. Implantater kan give en god naturlig følelse og funktion, og være en langsigtet og holdbar løsning for mange patienter.

I Tandklinikken Ågade tilbyder vi implantatbehandling i samarbejde med specialuddannede kæbekirurger i Aarhus, der udfører den operative del af behandlingen, mens den efterfølgende kronebehandling foregår i Ågade. Der udføres en grundig undersøgelse af mundhule og kæbe for at vurdere, om implantatbehandling er en egnet løsning for dig. Herefter foretages operationen smertefrit i lokalbedøvelse og der er en indhelingsperiode på 4-6 måneder, imens implantatskruen gror fast i kæben. Herefter kan der tages et aftryk og fremstilles en krone, der således sidder helt fast i din mund og fungerer, som var det din egen tand.

Telefontid og tidsbestilling
Ring på telefon 88 91 12 00
alle dage mellem kl. 8-11 og 13-14
Adresse
Tandklinikken Ågade,
Ågade 6A,
8370 Hadsten
Åbningstider
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
kl. 07.00 – 17.30
kl. 07.00 – 16.00
kl. 07.30 – 17.00
kl. 08.00 – 17.30
kl. 07.00 – 15.00
Torsdage i lige uger holder vi åbent til 20.30

Lukket i tidsrummet fra kl. 09.00-14.30

 

Tandklinikken Ågade holder lukket pga. Internt
kursus

 i dag d. 22/1-24 i tidsrummet kl. 09:00-14:30

 

Vi er tilbage igen kl. 14:30

Klinikken holder lukket

Vi holder lukket i dag d. 15. december 2023

på grund af internt kursus😊

 

Ved akut behov for tandlægehjælp, henviser vi til Tandlægevagten på 40515162

 

Vi er tilbage igen på mandag d. 18. december

Kristi Krimmelfartsdag

Tandklinikken Ågade holder lukket Kristi Himmelfartsdag og dagen efter, fredag d. 10. maj.

Vi er tilbage mandag d. 13. maj.

Ved akut behov for tandlægehjælp henviser vi til Tandlægevagten på 40515162.

Vi ønsker alle vores patienter en rigtig dejlig Kristi himmelfartsferie.

 

De bedste hilsner fra Tandklinikken Ågade🌻