Behandling af tandlægeskræk

Hvis du har tandlægeskræk, skal du vide: Du er bestemt ikke den eneste!!!

Man anslår, at ca. 10 % af den danske befolkning lider af egentlig tandlægeskræk, der holder dem fra at gå til tandlæge, mens ca. 30 % er ramt af en mildere form for ubehag ved at gå til tandlæge.

Hvis man er bange for at gå til tandlæge, kommer man nemt ind i en ond spiral, der forværres, fordi man ”kommer til” at melde afbud til sine tandlægetider.  Således bliver det mere og mere vanskeligt at overvinde frygten for at komme afsted, fordi man tænker: -” at den er helt gal nu”. Og det er da også en stor risiko ved at undgå de regelmæssige kontroller hos tandlægen, at ens tænder bliver gradvis dårligere, og at der er ubehandlet sygdom i tænderne, der en dag pludselig giver kraftig tandpine, og man er tvunget af sted pga. smerter.

I Tandklinikken Ågade vil vi gerne hjælpe dig til at få en god oplevelse af at gå til tandlæge.

Vi har et stort åbent venteværelse, hvor du bliver budt velkommen af vores søde receptionist.  Vi har kaffe på kanden og lidt vand at drikke, og der er en ”hjemlig” atomsfære omkring dig. Du bliver tilknyttet en fast tandlæge og en tandplejer på klinikken så du kender dine behandlere fra gang til gang.

På klinikken har vi altid tid til at få talt om din situation, og det er vigtigt, at du fortæller os om din tandlægeskræk. Vi ser vores patienter som hele mennesker og bruger tid på at lære dig at kende. Vi tager behandlingen i dit tempo, og prøver at tilrettelægge et behandlingsforløb for dig, som du kan være i.  Tandbehandling hos os skal være smertefri, og vi lægger altid en god bedøvelse, hvis du ønsker det.

Det kan være en fordel for dig at aftale en morgentid, så skal du ikke gå og opbygge en angst henover dagen, kom i god tid, så du ikke er stresset og medbring gerne et headset og en god lydbog eller playliste, du må gerne lytte til musik eller andet mens vi behandler, det kan aflede dine tanker lidt fra tandlægesituationen.

Vi er glade for alle vores patienter, -også dem der er bange for at komme til os. Vi er vant til at kigge på tænder, og har set lidt af hvert. Dine tænder skal du ikke være flov over, vi vil gerne hjælpe dig til både en god oplevelse og et velfungerende tandsæt.

3 gode råd til dig der har tandlægeskræk:

1. Du skal ikke være flov over, at du har tandlægeskræk, eller over hvordan dine tænder ser ud

I Tandklinikken Ågade vil du møde et kompetent og veluddannet tandpersonale, som er vant til at møde et menneske som dig med angst ved situationen. Du deler din tandlægeskræk med masser af andre, og vi har en god erfaring med at takle og behandle folk som dig, med tålmodighed, åbenhed og god dialog. Det første skridt er for dig at acceptere din angst, at du har svært ved situationen og stå ved det.

2. Vælg en tandlæge med fokus på tandlægeskræk

I Tandklinikken Ågade tager vi imod mange patienter, der har det som du, og vi ser det som en af vores fornemste opgaver at få dig til at føle dig tryg og at møde dig på dine præmisser. Vi har mange års erfaring med at tage mod tandlægeskræk patienter og har den uddannelse og de værkstøjer, som kan hjælpe dig til at blive fortrolig med – og acceptere tandbehandlingen og få dig til at slappe mere af under tandlægebesøget.

3. Tal med tandlægen og tandplejeren om dine bekymringer

Det er vigtigt, at du fortæller os om din angst for tandlæger og får sat ord på, hvad du er bange for. Det kan være, at du har en oplevelse med fra et tidligere tandlægebesøg, hvor du har følt, at du ikke blev hørt, eller at du er bange for bedøvelsen eller boret. Hvis vi ved, hvad du er bange for, bliver det lettere for os at hjælpe dig videre, og vi kan tale om, hvad vi kan gøre for at gøre dig mere tryg, når du næste gang skal til tandlægen. Du vil i vores klinik som udgangspunkt møde de samme to behandlere, en fast tandlæge og en fast tandplejer, der derfor kommer til at kende dig og dine udfordringer godt.

Telefontid og tidsbestilling
Ring på telefon 88 91 12 00
alle dage mellem kl. 8-11 og 13-14
Adresse
Tandklinikken Ågade,
Ågade 6A,
8370 Hadsten
Åbningstider
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
kl. 07.00 – 17.30
kl. 07.00 – 16.00
kl. 07.30 – 17.00
kl. 08.00 – 17.30
kl. 07.00 – 15.00
Torsdage i lige uger holder vi åbent til 20.30

Lukket i tidsrummet fra kl. 09.00-14.30

 

Tandklinikken Ågade holder lukket pga. Internt
kursus

 i dag d. 22/1-24 i tidsrummet kl. 09:00-14:30

 

Vi er tilbage igen kl. 14:30

Klinikken holder lukket

Vi holder lukket i dag d. 15. december 2023

på grund af internt kursus😊

 

Ved akut behov for tandlægehjælp, henviser vi til Tandlægevagten på 40515162

 

Vi er tilbage igen på mandag d. 18. december

Kristi Krimmelfartsdag

Tandklinikken Ågade holder lukket Kristi Himmelfartsdag og dagen efter, fredag d. 10. maj.

Vi er tilbage mandag d. 13. maj.

Ved akut behov for tandlægehjælp henviser vi til Tandlægevagten på 40515162.

Vi ønsker alle vores patienter en rigtig dejlig Kristi himmelfartsferie.

 

De bedste hilsner fra Tandklinikken Ågade🌻